Publicat de: bibliotecaexersare Marazan Stefan | septembrie 6, 2008

COUNT DOWN-SCOALA, putina JOACA

 

 

     Putem observa ca este deja data de 5 septembrie si…se apropie scoala. Din pacate-pentru unii, din fericire-pentru altii, inevitabil pentru ambele categorii s-a dat startul la “count down” (10). Vacanta este pe terminate, pregatirile pentru noul an scolar au si inceput deja asa ca…ne pregatim sufleteste pentru un nou inceput.

    Pentru ca, desi suntem pe ultima suta de metri, este doar prima cifra din numaratoare(10),  am sa imi permit sa mai ofer o sansa atmosferei de vacanta. Sunt sigur ca, unii dintre dumneavoastra, imi veti ierta acest gest. Pentru ca eu ma adresez tuturor varstelor, implicit celor mai mici, imi voi permite ca astazi sa dedic continuarea articolului…. sa zicem: celor cu „suflet jucaus”. Fiind weekend, mi-am amintit de un exercitiu la care am participat si eu, cu ajutorul lui Carmen Holotescu, cum am putut 😉 . Este vorba de un exercitiu de creativitate, ingeniozitate, perseverenta (cu siguranta veti avea nevoie de aceste elemente) care va necesita si utilizarea tehnologiei asistate de calculator. Am mentionat ca ma adresez celor cu “suflet jucaus” (nu doar elevilor) deoarece, dupa o saptamana incarcata, incercarea de a participa la ceea ce va voi propune-poate fi o cale eficienta de a va mai deconecta de la grijile zilnice. Daca sunteti un fericit parinte al unui “tanar domn” sau al unei domnisoare, cu atat mai mult o “scapare” de acest gen – facuta impreuna cu el sau ea ….poate fi ceva placut si interesant. Ca sa nu creez prea mult suspans, am sa va spun ca este vorba de “SPORE-creature creator”. Pagina de pornire este http://www.spore.com/  de unde puteti descarca “unealta” necesara lucrului la adresa http://www.spore.com/trial . Interesant este ca puteti, dupa ce realizati creatura, sa descarcati pe YouTube filmuletul. Imi permit sa mentionez ca acest exercitiu necesita si ceva resurse tehnice din partea calculatorului dar…si rabdarea dumneavoastra. Un sfat util: nu uitati sa salvati creatura la SporePedia, asta ca sa nu ramaneti fara creatura (cum am patit eu L la prima incercare).

Va prezint in continuare un mic exemplu, cu mentiunea ca posibilitatile de “calitate” sunt cu mult mai mari decat cele din exemplul meu.

Succes si distractie placuta in weekend.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: