Publicat de: bibliotecaexersare Marazan Stefan | octombrie 15, 2008

ISTORIA ORASULUI – IN SCOALA

        In acest an scolar (2008 / 2009), a fost introdus un NOU manual interesant.  Acest manual poate satisface curiozitatea elevilor fata de localitatea in care invata sau traiesc. Este vorba despre :

ISTORIA TIMISOAREI Manual optional pentru elevii gimnaziilor timisorene”

 

       Spuneam “manual interesant” deoarece, cu siguranta, nu putini vor fi elevii care il vor conisdera interesant (eu asa am patit) inainte de a-l citi, inca de la rasfoire. Cand iei manualul in mana, nu poti sa nu fi atras de coperta 4 care prezinta: Stemele Timisoarei. Mi-a placut prezentarea si, imi permit sa spun ca manualul doreste sa ne arate: “cine si ce este Timisoara”

        Autorii manualului sunt: prof.dr.Ioan Hategan si prof.dr.Cornel Petroman. In acest manual puteti gasi informatii pornind de la numele orasului, imagini cu luptatori, tramvai tras de cai, mergand pana la informatii despre revolutia din 1989. Pentru unii elevi (si nu numai) acesta va fi modul de a afla multe informatii interesante. Nu demult, am observat cateva persoane tinere fotografiindu-se la vagonul de tramvai expus in apropiere de Casa Armatei. Pentru ei, pentru mine si…probabil pentru multi, acel vagon are rol de “portal” spre timpurile de demult. Cu ajutorul acestui manual se va constientiza mai bine trecutul dar…si farmecul elementelor pe langa care trecem. Ii propusesem la Gabriela o “negociere a dreptului de a copia” o imagine a vagonului, de pe blogul ei. In final am reusit sa fac propriile fotografii (la mine a fost soare) asa ca… am sa va prezint si dumneavoastra “vagonul”:

 

In imaginea urmatoare se poate observa ANUL punerii in functiune:

        Sper ca aceste cateva cuvinte despre manual sa va trezeasca interesul si…sa il studiati. Merita sa aflati informatii despre orasul in care ne aflam.


Responses

  1. In ce clasa si la ce materie se poate studia acest manual? (Am ramas in urma cu ce se face acum la gimnaziu)
    Mi se pare foarte interesanta ideea si mi-ar place sa stiu ca exista profesori care sa adopte manualul in clasa lor.

  2. Claudia,ma bucur ca ai revenit pe aici.
    Iti spun ceea ce stiu: acest manual (ma refer la volumul I) se adreseaza claselor V – VIII. Poate fi folosit la „disciplina optionala” dar poate fi folosit si la dirigentie. La noi, am adus pentru fiecare clasa un nr. de bucati asa ca va putea fi folosit. Am inteles ca exista si partea a doua dar…inca nu am ajuns la ele si nu stiu sa iti spun exact ce si cum este cu ele. Cand aflu, ma laud 😉 Mi-am ramas dator un mail,scuze. Iti doresc o seara superba


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: