Publicat de: bibliotecaexersare Marazan Stefan | Decembrie 6, 2008

JORDITA DE MOS NICOLAE

 

         Acum, in prag de MOS NICOLAE, cand stau si ma uit in jurul meu (in sensul apropiat) imi dau seama cat de mult uitam de unele lucruri. Stau si ma minunez cum poate exista atata: RAUTATE, MINCIUNA, MANIPULARE, INTIMIDARE, AGRSEIVITATE…asta doar cateva exemple.

        Nu reusesc sa inteleg!!!

        Nu stiu in ce masura oamenii la care ma refer au auzit de “KYOJITSU TEH KAN HO — arta prezentării falsului drept adevăr” SAU …este pur o adaptare MIORITICO-INSTINCTUALA dar…

Asupra acestui subiect am sa revin cu alta ocazie.

        Uneori cand auzi pe cate o persoana spunand “Nu au frica de Dumnezeu”, la prima mana risti sa spui “Exagereaza si asta cu teoria lui” dar… Acum, ca tot ne aflam in prag de sarbatoare, citind despre obiceiurile de Nicolae, am sa fac pe Nea Xulescu mare intelept: AMINTITI-VA de ce ne spuneau parintii, sa fim cuminti ca…nu vine mosul la noi daca nu suntem cuminti. Poate ar fi bine sa amintim mai des copiilor, cu scopul EVIDENT de a ne AMINTIIII NOUA ca: trebuie sa fim mai cuminti, mai buni, sa nu facem prostii…ca nu mai primim cadouri. POATE asa ne vom controla ceva mai mult cand intentionam sa lasam maleficul sa iese la suprafata. Cei ce fac (ceea ce fac) in mod intentionat “chestiile” acestea mai putin frumoase uita ca poporul, in intelepciunea sa, spune: “Ce semeni aia culegi!” .  Aceste persoane imi amintesc de oamenii “cu umor” care fac glume pe seama altora “asa…in joaca” DAR…care NU SUPORTA ca cineva sa faca cu ei acelasi lucru.

        Acum, am sa ma limitez la a aminti:

In seara de 5 spre 6 decembrie se curata ghetutele si…se pun in geam sau la usa pentru ca MOS NICOLAE sa puna bunataturi in ele. Conform unor traditii, pe lenga bunataturi, copii cuminti primesc si o nuia argintie, nuia care…sa le aminteasca faptul ca: DACA NU vor fi cuminti, data viitoare vor primii doar jordita. Asa ca dragi OMULETI, mai mici sau mai mari 😉 stati putin si ganditi-va ca ar fi bine sa fim, mai, cuminti. Daca nu de alta, macar sa nu riscam sa primim jordita in loc de bunataturi.

        Ca sa mai destind putin atmosfera am sa va spun si voua o varianta interesanta: spunea cineva o chestie draguta 🙂  “Oare, daca pun in geam papucii de casa …imi pune mosul o pereche de ghetute noi?”  Gandire practica, ce mai 😉

        Va doresc, ca dimineata cand va sculati, sa gasiti ghetutele pline cu bunataturi. Sau, de ce nu…ghetutele pe care le doriti.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: