Publicat de: bibliotecaexersare Marazan Stefan | februarie 14, 2009

EXEMPLE („ACTIVE”) DIN BIBLIOTECA

         Incerc sa pastrez promisiunea facuta, de a prezenta cat mai multe elemente legate de activitatea din biblioteca, prezentandu-va o noua serie de elemente. In trecut, am vorbit despre cele doua lucrari de prezentare a scolii dar… am uitat sa amintesc de prima lucrare (cea care a “dat idei”) si anume: lucrarea de prezentare a bibliotecii scolii. Va prezint coperta acestei lucrari, in paginile careia se afla multe detalii despre biblioteca:

prezentare-biblioteca

 

        Deoarece, la venirea mea in biblioteca, am gasit multe carti care nu erau grupate pe domenii si nu exista o “etichetare”, am inceput gruparea pe domenii si afisarea domeniului. Pentru ca utilizatorii erau de varste diferite pornind de la cei micuti, am considerat ca necesar sa gasesc o solutie de usurarea a “orientarii in spatiu”. Cand am fost intrebat de mai multi omuleti chestii de genul “da` ce e aia fizica” mi-a venit ideea de a folosi elemente grafice in cadrul etichetarii de la raft. Asa am usurat orientarea omuletilor prin incaperile bibliotecii. Ca sa intelegeti cam cum sta treaba va dau cateva exemple.

Literatura, de anume fel, are reprezentantii sai si steagul sau simbolul adecvat:

1-eticheta-s8301014

 

Domeniile “mai tehnice” au, la randul lor, pozele reprezentative (sau pe aproape):

2-eticheta-s8300025

 

Asa ca… vedeti ce faceti ca eu detin dreptul de autor la ideea cu elementele grafice 😉

La cei mai micuti, pe etajera cu benzile desenate, am pus afisaj mai mare cu multe imagini pentru a “stiiii dansiiii” unde sa caute ce vor:

afis-bd-sursa

 

        Evident ca exista si acea activitate de “monitorizare a activitatii”, cu diferite “statistici”…mai pe scurt birocratia. Pentru aceasta parte “relaxanta” am dosarele cu evidenta activitatii unde se regasesc informatii de genul:
– notarea cititorilor pe categorii de sexe, clasa…

– notarea profesorilor care au vizitat biblioteca

– materialele studiate

– notarea activitatilor specifice: prezentarea bibliotecii…

– notarea cititorilor frecventa

– notarea activitatilor “mai putin specifice”

….

Acestea erau facute pe zile, pe saptamani si luni. Exemple :

dosarele-cu-activitatea-20-11-07_1308

 

Am conceput un regulament “de ordine interioara” regulament aprobat de I.S.J.Timis. Acest regulament l-am listat pe coli colorate (pentru a “sari” in ochi) si a fost afisat pe perete, prezentat fiind de elemente grafice reprezentative:

regulament-s8300032

Am omis sa amintesc de realizarea semnelor de carte, si ele, cu scopul promovarii bibliotecii si a fondului de carte. Unele aveau si numarul de telefon, altele nu… in functie de caz:

semn-de-carte-x1

 

 

Am amintit de pliantele color dar nu am mai dat exemplu asa ca, ma conformez acum:

pliant-color-s8300565

 

Evident, cu permisiunea dumneavoastra, am sa revin ulterior si cu alte activitati

 


Responses

  1. Te admir nespus pentru faptul ca esti foarte organizat, toate le ai puse la punct, esti foarte meticulos, in acelasi timp foarte sensibil cu simt artistic. Bravo, Stefan! FELICITARI PENTRU TOT CE FACI!

  2. Mai am mult de lucru pentru a ajunge organizat in masura in care imi doresc. Nimeni nu este destul de organizat 😉 Cu omuletii am ajuns sa folosesc mult empatia. Legat de simtul artistic…nu prea il am eu dar ma chinui sa recuperez ce se poate 😀
    Iti multumesc pentru felicitari. Ma bucur ca mai exista si oameni, ca tine, care sa aprecieze ceea ce se face. Iti multumesc!

  3. Aproape nimic fara carte! Eu sunt novice in alcatuirea unei Biblioteci, dar ma tratez! Felicitati! Mereu mai bine, dupa putere!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: