Publicat de: bibliotecaexersare Marazan Stefan | Martie 10, 2009

MULTUMIRI si TURUL 2 VOT – R.B.F.

 

 

        In primul rand vreau sa le MULTUMESC tuturor celor care m-au votat la ROBLOGFEST: VA MULTUMESC FRUMOS!!!

        Faptul ca am fost nominalizat la “Concursul” ROBLOGFEST il stiti. Trebuie sa va spun ca AM AJUNS SI IN FINALE. La partea de blogging, am ramas la sectiunea jurizata asa ca…nu ma puteti ajuta DAR ma puteti ajuta cu votul dumneavoastra la partea de microblogging.

        Am vazut ca votul dumneavoastra are o mare putere: am ajuns intre finalisti asa ca… apelez la PUTEREA VOASTRA. Suntem pe “suta de metri” adica…mai avem o zi la dispozitie.

 

        Pentru cei care nu cunoasteti procedura sau va scapa un detaliu, ma transform in ghidul dumneavoastra, in calatoria numita VOT-RBF. Pentru acele persoane care…dintr-un motiv sau altul intentioneaza sa imi acorde un vot, am sa amintesc “cu ce” concurez, LA sectiunile unde PUTETI INFLUENTA VOTUL:

 

·       concurez cu microblogul meu. Adresa lui este: http://www.cirip.ro/u/stefan.c

denumirea de retinut finnd: Stefan.c

O scurtatura spre pagina concursului, unde vedeti categoriile la care a fost inscris microblogul este si butonul de mai jos:

 
VOTEZI la roblogfest 2009
 

 

 

 

 

        Cei care sunteti obisnuiti deja cu RBF si votarea… STITI CE AVETI DE FACUT. Pentru cei care acum doriti sa “intrati la VOT” am sa fac descrierile necesare.

Si acum, sa trecem la “calatoria votului RBF”. Inainte de a trece la descrierea efectiva TREBUIE SA FAC O MENTIUNE: NU ESTE NECESAR SA DIVULGATI PAROLA DE E-MAIL.  Spun aceasta deoarece stiind de la altii dar si din experienta proprie cu blogurile de la BLOGSPOT, bloguri la care (la unele persoane) pentru a comenta era necesar sa notezi numele de utilizator Google DAR si parola;

MA SIMT OBLIGAT SA FAC MENTIUNEA CA, IN CAZUL ACESTOR VOTARI NU SE CERE DIVULGAREA PAROLEI!!! SE TRECE O PAROLA STRICT INVENTATA PENTRU ACEST SCOP

Puteti ajunge la votare pe calea butonului sau, pentru cei care prefera “intrarea din fata”,  vizitand pagina oficiala a concursului. Pentru cei care preferati aceasta cale, va prezint Pagina de start RBF:

 

http://roblogfest.ro/

 

        Am sa fac o paranteza, cu gandul la cei dintre dumneavoastra care prefera sa vada ceea ce au de facut (asa cum sunt eu, merg pe principiul vazand si facand). Si dumneavoastra va fi necesar sa reveniti la textul de fata, in cazul in care nu aveti cont la RBF, METROPOTAM… Ca sa intelegeti sistemul de votare, va prezint Linkul cu clipul:

 

http://roblogfest.ro/Editia-2009/Cum-votez/

 

Pentru cei care nu aveti conturile amintite, incerc sa va ajut eu:

La pagina RBF ne uitam atent in partea de sus si vedem diferite butoane pe o zona roz.

 

 

1.     Pe chenarul roz de sus, la randul unde scrie ceva de genul “Daca vrei sa… trebuie sa-ti faci cont” mergeti pa partea subliniata “sa-ti faci cont”, dati un click cu “soricelul”.

2.     Se deschide un formular unde va cere cateva date: UTILIZATOR unde va notati ce doriti, cuvant format din minim 6 caractere alfanumerice

3.     Tot pe formular va cere sa introduceti PAROLA. Trebuie mentionat ca o puteti alege cum doriti dumneavoastra NU ESTE VORBA DE PAROLA CONTULUI DE EMAIL. Notati parola si apoi o repetati

4.     Urmatoarea rubrica va cere sa introduceti adresa dumneavoastra de email

5.     In continuare se cer date de genul: PRENUMELE dumneavoastra, NUMELE dumneavoastra, NICKNAME (porecla) este acel nume ce apare pe site. Organizatorii indica faptul ca aceasta porecla sa difere de nume sau utilizator

6.     Se mai cer date de genul pagina WEB sau adresa blogului (pentru cei care nu aveti puteti omite acea rubrica, numarul de telefon, orasul, data nasterii, sexul, localitatea

 

 

O sa primiti un email (pe adresa de mail trecuta in formularul de inscriere) cu un link pe care trebuie sa dati click pentru a se face confirmarea si  activarea contului dumneavoastra.

Din acest moment puteti sa treceti la vot

 

Am omis sa va spun ca acest cont creat va da posibilitatea utilizarii altor servicii dar…aceste oferte le puteti vedea la fata locului.

 

 

        Cand ati accesat contul dumneavoastra, pentru detalii legate de cum votam, puteti sa selectati sus in bara roz CUM VOTAM unde puteti vedea un clip cu descrierea procedurii. (clipul de care spuneam la inceputul acestui articol). Va prezint procedurile necesare:

1.     sus, pe bara roz avem un “buton + VOTEAZA”. Apasand se deschide o lista cu categoriile disponibile.

2.     selectam categoria la care vrem sa votam (spre exemplu, de la POPULAR  – alegem MICROBLOGGING – CEL MAI INFORMATIV)

3.     dam click cu “soricelul’ pe categoria dorita. Se deschide o lista cu microblogurile nominalizate la aceasta categorie

4.     la microbloguri, nu sunt multe si pot fi parcurse “cu privirea”. Daca nu dorim sa chinuim ochii pe toata lista, putem sa APASAM TASTA “CTRL” SI TASTA “F”. Se deschide jos (la mine este jos, in prezentare este sus) o fereastra unde scrie FIND. Dumneavoastra scrieti (in casuta alaturata) numele microblogului si sunteti trimis la acea pozitie din lista. Este necesar sa retineti NUMELE MICROBLOGULUI. La votarea microblogului, dupa ce ati selectat categoria, in rubrica de la FIND, treceti Stefan.c , dati ENTER si va duce exact la pozitia necesara.

5.     in partea stanga a randului cu microblogul este o patratica roz cu o bulina alba. Daca doriti sa votati acest  microblog, dati click si se inverzeste acea bulina (mai corect, apare un punct verde in bulina alba)

6.     dupa ce ati selectat, mergeti in josul paginii unde apasati butonul roz pe care scrie SALVEAZA VOTUL TAU

7.    sus apare un rand care incepe cu FELICITARI… unde poti trece la alta categorie dand click pe cuvantul subliniat CATEGORIE

8.     mergem la alta categorie MICROBLOGGING – CEL MAI SEXY MICROBLOGGER 😉  si repetam pasii cu click in stanga blogului, salveaza in josul paginii… Cand va uitati la poza nu se poate sa nu va para alegerea ideala la aceasta categorie 😉

9.     mergem la alta categorie MICROBLOGGING – CEL MAI POPULAR MICROBLOGGER  si repetam pasii cu click in stanga blogului, salveaza in josul paginii…

 

        Acum…pentru cei care DORITI SA VOTATI  MICROBLOGUL MEU, dupa ce ati votat la categoriile unde particip, ca bonus 😉 mai puteti vota pe altcineva la categoriile unde eu nu am participat. Serios vorbind, raman multe categorii la care puteti vota si la care eu nu am participat si…. Categoria popular – bloguri ( blogul meu a ramas la JURIZAT).

 

PENTRU ORICE INTREBARE, DILEMA, PROBLEMA… lasati un comentariu aici pe blog si eu va raspund cat pot de repede. Contul fiind creat pe RBF, daca nu stiti ce si cum iar eu nu sunt online, puteti: fie sa adresati o intrebare organizatorilor la contact, fie sa iesiti din cont si ulterior sa vedeti ce am raspuns eu (daca nu am raspuns imediat)

 

NOTA NECESARA DE CITIT;

SE POATE DA UN SINGUR VOT PENTRU  FIECARE CATEGORIE CU O SINGURA ADRESA DE MAIL SI UN CONT RBF. Incercarile de fraudare, cu care au fost nevoiti in anii trecuti sa lupte organizatorii, nu sunt indicate.

 

Daca decizia dumneavoastra este aceea de a vota microblogul meu, VA MULTUMESC FRUMOS.

Daca decizia este sa ma votati la ceva anume, VA MULTUMESC.

Daca nu doriti sa votati nimic din ce am “inscris”… VA MULTUMESC CA SUNTETI UNUL DIN VIZITATORIII BLOGULUI MEU


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: