Publicat de: bibliotecaexersare Marazan Stefan | aprilie 12, 2009

OSTERN, FLORII…

 

 

 

        Astazi este dubla sarbatoare: pentru majoritatea astazi sunt Floriile iar pentru altii astazi este Iepurasul.

        Am sa incep cu Floriile, o sarbatoare legata de ramurelele de salcie care sunt prezente in aceasta zi de sarbatoare. Nu am sa pun accent pe ceea ce inseamna aceasta sarbatoare si nici pe simbolismul crengutelor de salcie. In schimb, am sa amintesc ca, conform unor obiceiuri – astazi toti cei cu nume de flori isi sarbatoresc ziua numelui. Asa ca pe langa Florin si  Florina, mai avem si: Florentina, Bujor, Crina, Narcisa, Lacramioara, Camelia, Dalia, Brandusa si altele. Avem o multime de plante superbe care au dat numele celor din jurul nostru. Asa ca: tuturor celor care isi sarbatoresc astazi ziua numelui, le doresc LA MULTI ANI!!!

        Dupa cum stiti deja, eu incerc sa exploatez la maximum sarbatorile. Asta in sensul ca vine de doua ori Mosul… Prin urmare, desi Iepurasul este mult mai mic decat Mosul (la marime, ca statura 😉 ) si el vine tot de doua ori. Deci….cei care au fost cuminti, astazi au asteptat sa vada ce primesc bun si frumos de la Iepuras.

Inainte de a continua, pentru toti vizitatorii acestui blogulet, am sa va prezint o imagine specifica zilei de astazi:

f1blog

 

         La noi in zona Banatului, fiind o “amestecatura” de minoritati, avem multe persoane la care astazi este Pastele si, la care vine Iepurasul. Ca tot spuneam de amestecul de nationalitati… din aceasta multime de oameni, unii au norocul sa il astepte si pe Iepuras de doua ori. Astazi a venit primul iepuras.

        Tuturor celor care astazi sarbatoresc Iepurasul, le doresc SARBATORI FERICITE!!! PASTE FERICIT! Pentru ca, la noi in zona, cei care sarbatoresc astazi Pastele – sunt fie germani, fie maghiari fie o parte din bulgari, am sa fac urarea de rigoare si in cele doua limbi: “KELLEMES HUSVETI UNNEPEKET” si “FROHE OSTERN”

Pentru cei apropiati, care astazi au fost vizitati de iepuras, am sa pun o felicitare specifica zilei de astazi.

f2b-blog

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: