Publicat de: bibliotecaexersare Marazan Stefan | martie 28, 2010

FLORIILE & LA MULTI ANI

Floriile evoca intrarea Mantuitorului in Ierusalim calare pe asin, intampinat de o mulţime cu flori si ovatii. Cu permisiunea dumneavostra o sa ma limitez la doua aspecte ale acestei zile: sa va amintesc de obiceiul salciei si sarbatorirea zilei numelui a tuturor persoanelor cu nume de flori. In aceasta duminica se sfintesc ramuri inmugurite de salcie care se impart crestinilor. Ramurile de salcie amintesc de ramurile de maslin cu care a fost intampinat Mantuitorul. Cu aceste ramuri de salcie crestinii impodobesc icoanele, usile si ferestrele, caci apara casa de rele si o protejeaza de evenimente neplacute. De asemenea, gospodinele curata mormintele stramosilor si agata de cruci ramurele de salcie. Acum, o sa imi permit sa va fac o sugestie: sa aruncati o privire peste un articol legat de salcie in care veti gasi elemente foarte interesante inclusive legate de simbolismul adecvat. Articolul il puteti citi (aici)

Al doilea aspect legat de aceasta zi este al sarbatoririi zilei numelui. Este cunoscut faptul ca de Florii, foarte multe persoane isi serbeaza ziua numelui. Daca va numiti Florina sau Florin, Florian, Floriana, Florentin, Florentina, Florica, Flori astazi este ziua dumneavoastra. Daca aveti un nume care reprezinta denumirea unei flori este si ziua dumneavoastra! O sa imi cer, anticipat, scuze tuturor celor al caror nume nu imi este cunoscut si o sa va prezint cateva exemple de nume pe care le stiu. Astazi isi serbeaza ziua numelui :

Viorel si Viorica, Viorela, Violeta, Camelia, Iris, Sanziana, Crina si Crin, Narcisa si Narcis, Crenguta, Liana, Anemona, Lacramioara, Margareta, Dalia, Brandusa, Romanita, Hortensia

Pentru toti cei care isi sarbatoresc astazi ziua numelui, o mica felictitare simbolica:

O sa imi permit sa va fac o urare, dand un citat: “Drumul vietii tale sa fie presarat cu flori: ghiocei ca sa iti pastrezi sufletul tanar si curat, trandafiri ca sa fii vesnic iubit/a si margarete pentru a-ti aminti mereu sa zambesti. Esti cea mai aleasa floare intre flori!”

L.E. si acum, in mod special, o urare pentru prieteni. O sa incep cu o prietena mai noua:

Crenguta (Crinuta) specialista noastra in cosmetica: iti doresc un calduros LA MULTI ANI cu tot ce poate fi mai bun.

Si pentru ca am memorie de elefant si nu uit nici prietenii vechi, alaturi de care am petrecut clipe frumoase:

Camelia: o urare din inima cu LA MULTI ANI cu tot ce poate fi mai bun


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: