Publicat de: bibliotecaexersare Marazan Stefan | Aprilie 22, 2010

ZIUA PAMANTULUI 2010

Sunt sigur ca deja stiti cu totii despre ZIUA PAMANTULUI dar nu strica sa va reamintesc si eu. Despre ce este vorba? Incepand cu anul 1970, in fiecare zi de 22 aprilie, se celebreaza Ziua Pamantului. La inceput, Ziua Pamantului a fost marcata doar in Statele Unite; mai apoi, numarul tarilor in care au loc evenimente specifice a crescut foarte mult. Din anul 1991, activitatile prilejuite de Ziua Pamantului sunt coordonate la nivel international de Earth Day USA.

Scopul actiunilor promovate il constituie sensibilizarea noastra a tuturor cu privire la necesitatea protejarii mediului, a conservarii resurselor naturale si a biodiversitatii.

Fiecare dintre noi separat nu are o mare putere de influentare DAR daca fiecare dintre noi este constient de situatie si face un gest cat de mic, putem ajuta la indreptarea inspre bine. Daca stam sa ne gandim oceanul este facut din picaturi. Si gesturile mici conteaza:

 • Putem sa scoatem din priza toate echipamentele electronice pe care nu le folosim si care se afla in stand-by! Poate fi vorba despre monitoare, imprimante, televizoare, incarcatoare de telefon, cuptoare cu microunde, prajitoare de paine, filtre de cafea, aparate de radio, alte asemenea echipamente. Echipamentele aflate in stand-by consuma si ele o bucatica de energie
 • Anunta-i pe toti cunoscutii tai si antreneaza-i in acest demers important! Implica-te pentru realizarea an de an a unor evenimente Ora Pamantului in compania ta si/sau in comunitatea din care faci parte!
 • Un alt pas pe care putem sa il facem este acela de a opta pentru energie din surse regenerabile si pentru echipamente cu consum redus de energie!
 • Putem sa folosim becuri cu consum redus in detrimentul celor traditionale, masina de spalat cu consum redus de apa si energie, bateriile reincarcabile.
 • Putem da o mana de ajutor la reciclarea ambalajelor
 • Putem allege anumite categorii de produsele reciclabile
 • Sunt sigur ca fiecare dintre dumneavoastra are propriile solutii. Eu doar incerc sa va amintesc sa nu uitati de aceasta Zi a Pamantului


Anunțuri

Responses

 1. Personal nu am cum sa uit de aceasta zi caci e strans legata de ziua lui Strumfitu”….si oricum cei din casa sunt „fani” ora pamantului..asa ca, la noi se stinge lumina in aceasta zi….asteptam cati mai multi adepti….

  • Draga mea EU, Stiu ca Strumfi al nostru ne ajuta sa retinem mai usor data acestui eveniment 😉
   Nu strica sa fim fani, macar asa sa aratam ca ne pasa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: