Imagini din biblioteca(prezentare)

Biblioteca are 4 elemente componente:

a)     biroul de imprumut

 

b)    sala de lectura

cele 8 locuri disponibile putand asigura conditii bune pentru studiul individual

 c)     depozitele de carte

 

 d)    incapere “multifunctionala”

imaginea acestei incaperi o veti putea vedea ulterior, la alta prezentare.

ELEMENTE LEGATE DE BIBLIOTECA: 

 

Un avantaj al amplasarii cladirii bibliotecii este si acela ca are in fata un adevarat parc cu arbori. Cand cititorul doreste sa faca o pauza poate iesi in fata bibliotecii, in parc sa stea pe o banca. Se spune ca facand acest lucru se realizeaza oxigenarea cortexului ceea ce duce la cresterea randamentului. Am sa va prezint doua imagini din care sa puteti observa cele spuse de mine legat de parcul bibliotecii:

 

 

Pentru cei care vor sa studieze mai mult, in sala de lectura, dar nu au venit pregatiti cu “suport alimentar”, la subsolul cladirii in care se afla biblioteca exista si un magazin cu produse alimentare si diferite tipuri de lichide:

 

Pentru ca eu incerc sa obisnuiesc elevii cu necesitatea “spalarii mainilor” inaintea cititului – pentru protejarea cartilor si, dupa – pentru protejarea personala, exista si o toaleta frumos amenajata unde se pot spala pe maini:

 

SCURTA ACTUALIZARE:

Am de facut doua mentiuni, una pozitiva si una negativa.

        Am sa incep cu vestea negativa: din pacate, datorita prevederilor in vigoare, magazinul de la subsol si-a interupt (pe moment) activitatea. Probabil ca stiti cu totii ca, in scoala nu mai este permisa comercializarea multor produse alimentare ceea ce a dus la intreruperea activitatii magazinelor aflate “sub aripa” scolii.

        Vestea pozitiva: pentru a usura “managementul timpului” utilizatorilor care studiaza la sala de lectura, am cumparat un ceas care sa ii ajute la o mai buna orientare in timp (tot timpul sunt intrebat cat este ora). Pentru ca doream sa mentin o atmosfera mai destinsa si… pentru ca avem multi omuleti, am ales o varianta “optimista” a clasicului ceas:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Responses

 1. Fain loc de munca ai, draga Stefan! Si din punct de vedere al lucrului cu cartea, si al locatiei! Cred ca te simti acolo ca pestele in apa.

 2. Ce tare loc de munca!!!!!!!!!!
  Imi place mult de tot, as vrea sa ajung sa-l vad mai bine, sa ma plimb si eu printre carti, asa cum te plimbi tu….”eu” spune ca l-a vazut si e mult mai frumos in realitate si ca se citeste mult in franceza…eu abia acum incep franceza, dar o s-o rog pe „eu” sa-mi imprumute carti de pe la tine, si promit sa le citesc….am auzit ca ai si pentru incepatori, asa, ca mine…pa, mai vb.

 3. Draga metaphor, ma bucur ca ti-au placut imaginile din biblioteca.

 4. Draga mea Alina, cand vrei,ne plimbam printre carti 😉 „Eu” este amabila ca spune asa ceva. Se rezolva, tu inveti franceza iar eu iti imprumut cartile dorite. Suna bine? Da, am carti pentru diferite nivele de cunoastere a lb franceze DAR… nu numai franceze ci si spaniole. Incepem sa avem si in italiana asa ca sa te pregatesti sa le inveti si pe acestea.Pe moment pornim cu franceza. Succes maine la scoala

 5. Imi place ceasul, chiar foarte mult!!!!!!
  Cred ca da bine, insa nu-mi dau seama prea bine (imi pare rau, s-ar putea ca rautaciosii sa spuna ca n-am fost foarte atenta asupra locului!) unde anume e situat , prezinta o foto mai larga a locului, personal imi place ca totul sa se imbine si in culoare si in spatiu….cum te stiu cam la fel de practic si atent, imi inchipui ca sa bine in incapere, insa nu strica sa redai in larg , daca poti , evident….
  Cu multa dragoste

 6. sunt un bibliotecar de scoala incepator nu doresc sa se stie de unde anume dar as dori un ajutor din partea unei persoane mai perfectionate decat mine , as dori sa tin legatura daca se poate cartile nu le am introduse in calculator din motive economice ptr. scoala . Mi sa motivat ca informatiile se pot pastra f. bine si pe hartie ce as putea face ca totusi biblioteca noastra are un nr. de 20.000 de documente iar utilizatori sunt din toate partile ptr ca este f. dotata .

  • @ Violeta, ma bucur ca ai trecut pe aici. Legat de softul de biblioteca…bibliotecarii scolari sunt ei insisi pe post de soft 🙂 Adevarul este ca nu trebuie sa te necajesti din lipsa softului, pentru inceput poti ramane la forma clasica pe hartie, softul daca nu ai mai multe terminale este oricum doar teoretic nu si practic. TOTUSI, daca iti doresti atat de mult softul, sa sti ca se gasesc softuri bune la preturi mult mai mici decat cele „de firma”. Am inteles ca fondul il ai in mare parte din donatii, iti propun sa te gandesti la varianta solicitarii de sponsorizari pentru a putea obtine softul dorit. Daca chiar esti interesata spune si ma interesez exact softul mai ieftin la ce pret poate fi obtinut. Mult succes in continuare.

 7. am foarte multe idei de pus in practica dar si copii care raspund participativ la tot ce eu le propun sa organizam . Actiunile au avut intodeauna un mare succes atat din partea elevilor cat si din partea cadrelor didactice . Doresc sa ma afirm pe plan profesional . Am ridicat biblioteca din nimic si acum cand ma uit in urma nu-mi vine sa cred . Cartile au fost procurate mai mult din donatii si mai putin din fondurile repartizate anual ( care de fapt nu prea ajungeau )


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: